Jouw Geboorte Verhaal

Pre- Perinatale fase van je Leven
Individuele Sessie


Hoe ben jij geboren? Hoe was jouw tijd in de baarmoeder? En nog verder terug, onder welke omstandigheden ben je verwekt? Samengevat hoe ben jij jouw leven gestart? En hebben deze omstandigheden invloed op je leven?

Je eigen geboorte verhaal kennen, doorleven en doorvoelen. Gelukkig voor zowel moeder als kind wordt er steeds meer open gedeeld over een bevalling en is er ook steeds meer aandacht voor hoe het pas geboren babietje de bevalling heeft beleefd. Toch is het onmogelijk aan alle behoeftes van het babietje te voldoen als ouder. Er is ook steeds meer bekend geworden over hoe vroeg er al waarnemend, voelend vermogen aanwezig is. Dat geeft een hele andere kijk op hoe ons leven is gestart en kunnen we terugkijkend ons verhaal compleet maken door de onbewuste herinneringen uit te nodigen naar het bewuste te komen.

Tijdens deze sessie(s) spreken we ons lichaamsbewustzijn, ons voelen aan om alsnog de onverwerkte ervaring tot een expressie te kunnen laten komen. Dit zal in verschillende vormen aangeboden worden, mede bepalend in het moment zelf. Om je een idee te geven welke vormen ingezet kunnen worden: opstellingen, voel opdrachten, teken opdrachten, schrijf opdracht, energetische opdracht, jouw verhaal woorden geven, ceremonie, sensitief spreken en luisteren.

Het moment om je eigen geboorteverhaal te kennen en te doorvoelen dient zich bij de meeste mensen van binnen uit aan. Je leest er bijvoorbeeld over en het resoneert met je, een innerlijk weten wat aan gaat staan. Toch wens ik ook te vermelden dat het zeer aan te raden is zowel voor een aanstaande papa als mama om je eigen ervaring te kennen en daar waar nodig het onverwerkte voor de bevalling, en het liefst nog voor de conceptie te doorvoelen. Het komt vaak voor dat het onverwerkte van je eigen conceptie, innesteling, de tijd in de baarmoeder en de bevalling zelf tot uiting komen in de bevalling van je eigen kindje en dus doorgegeven gaat worden. Dit doorgeven wordt ook wel een imprent genoemd. Dit geld dus niet alleen voor de mama's maar ook voor de papa's. Dat dit bij mag dragen voor bewustzijnsverruiming hoe je samen een zo'n natuurlijk mogelijke sitautie kunt laten ontstaan waarin de moeder volledig door de hormoonregulatie van Moeder Natuur in laborland gebracht kan worden, volledig in verbinding en samenwerking met het kindje wat geboren gaat worden waardoor we geboorte en bevallings imprents voorkomen kunnen worden voor zowel de ouders als het kind. 

Ter voorbereiding op een sessie nodig ik jou graag uit om alles wat je weet over je geboorte op te schrijven. Als je de mogelijkheid hebt om het bij je moeder/vader/familieleden na te vragen zou ik je daartoe ook willen uitnodigen. Je krijgt zo een goed beeld over de situatie, dus niet alleen over de tijd in de baarmoeder en de bevalling maar ook wat er heeft gespeeld in het leven van je omgeving en welke zwangerschappen zijn er voor jou geweest en hoe zijn deze verlopen, hoe heeft je moeder het zwanger zijn en de bevalling ervaren. Mocht je het niet meer kunnen navragen is daar altijd nog je eigen, in je lichaam opgeslagen, herinneringen welke we tijdens deze sessie(s) uitnodigen. Wanneer aanwezig neem je een baby foto van jezelf mee. Het mogen er ook meer zijn, kijk of je precies die foto of foto's kunt uitzoeken waarbij je een innerlijke reactie te voelen krijgt. Het is immers de bedoeling het onverwerkte in beweging te zetten. Wanneer er geen foto's zijn zou je een aandenken of een voorwerp welke symbool staat voor deze fase van je leven mee kunnen nemen.