Yoga voor je Voeten

5 Avonden Traject in een Groep


Zo’n over het hoofd gezien lichaamsdeel krijgt eindelijk meer aandacht. Onze voeten! We dragen veel onbewuste spanning in onze voeten en daardoor een holistisch en diepgaand traject “Yoga voor je Voeten” Verbetering van de houding van je voeten werkt door in je hele lichaam. Heb je voet- of houdingsklachten, draag je steunzolen en zou je meer voor je lichaam willen doen ook ter preventie? Of het voorjaar en zomer heerlijk en bewust op blote voeten lopen of over gaan naar minimalistische schoenen? Met welke intentie ook, Yoga voor je Voeten is nog onbekend en het is tijd dat we ons ook dit lichaamsdeel bewust gaan worden, essentieel voor je verbonden voelen, het aarden, houding te verbeteren en het gaat over je plek innemen en je eigen unieke stappen zetten op jouw unieke pad.

Je krijgt voldoende informatie en tools mee en ook een paar teensokken om er zelf mee aan de slag te gaan, want dat is wat het vraagt tijdens en ook na dit Traject. Veel mensen hebben al ontdekt wat het positieve effect is van op blote voeten lopen of op Barefoot schoenen welke ook wel minimalistische schoenen worden genoemd, schoenen met minimale steun. Voor velen is het pijnlijk of niet mogelijk omdat onze westerse voeten gewend zijn steun te krijgen van een voorgevormde schoen. De voet wordt in een dwangmatige stand gebracht en je lichaam past zich hier op aan met alle gevolgen van dien. 

Over 4 avonden verspreid gaat aan bod komen: basis anatomie van de voeten, de meest voorkomende voet klachten zoals een doorgezakte voet en een Hallux Valgus etc., de samenwerking van de voeten met de rest van het lichaam, waarom en hoe op blote voeten lopen, yoga voet oefeningen, voelen om je bewustzijn van je voeten en je lichaam te verruimen en op welke plek sta je in je leven. Je voeten zien als spiegel wie jezelf bent een blauwdruk van je binnenwereld.

En één avond komt het "Tenen Lezen" aan bod. Een verdiepende aanvulling om je bewustzijn te verruimen. Mooie inzichten in wat jouw tenen jou te vertellen hebben over waar jij je op dit moment bevindt in je ontwikkeling. Alles in het teken om de meest pure versie van je zelf tot expressie te mogen brengen. Er wordt algemene uitleg gegeven en ook is er aandacht voor ieder paar voeten, jouw blauwdruk van wie je bent. Een prachtig lichaamsdeel om aandacht te geven.

Voor data en overige praktische informatie verwijs ik je graag naar de Agenda
Nieuwe Trajecten worden weer in het nieuwe jaar (2024) gepland. Heb je interesse en wens je op de hoogte gehouden te worden, laat het me even weten via het Contactformulier op de pagina Informatie