Yoga voor je Voeten

Individuele Yoga Sessie


Zo’n over het hoofd gezien lichaamsdeel krijgt eindelijk meer aandacht. Onze voeten! We dragen veel onbewuste spanning in onze voeten en daardoor een holistisch en diepgaand traject “Yoga voor je Voeten” Verbetering van de houding van je voeten werkt door in je hele lichaam. Heb je voet- of houdingsklachten, draag je steunzolen en zou je meer voor je lichaam willen doen ook ter preventie? Of het voorjaar en zomer heerlijk en bewust op blote voeten lopen of over gaan naar minimalistische schoenen? Met welke intentie ook, Yoga voor je Voeten is nog onbekend en het is tijd dat we ons ook dit lichaamsdeel bewust gaan worden, essentieel voor je verbonden voelen, het aarden, houding te verbeteren en het gaat over je plek innemen en je eigen unieke stappen zetten op jouw unieke pad.

Je krijgt voldoende informatie aangereikt om er zelf mee aan de slag te gaan, want dat is wat het vraagt ook na deze sessie(s). Waanneer wenselijk kun je bij mij ook de tools en teensokken aanschaffen. Veel mensen hebben al ontdekt wat het positieve effect is van op blote voeten lopen of op Barefoot schoenen welke ook wel minimalistische schoenen worden genoemd, schoenen met minimale steun. Voor velen is het pijnlijk of niet mogelijk omdat onze westerse voeten gewend zijn steun te krijgen van een voorgevormde schoen. De voet wordt in een dwangmatige stand gebracht en je lichaam past zich hier op aan met alle gevolgen van dien. 

Wat ik je mee kan geven is een basis anatomie van de voeten, de samenwerking van de voeten met de rest van het lichaam laten ervaren, waarom en hoe op blote voeten lopen, yoga voet oefeningen, voelen om je bewustzijn van je voeten en je lichaam te verruimen en op welke plek sta je in je leven. Je voeten zien als spiegel wie jezelf bent een blauwdruk van je binnenwereld.

Je kunt terecht voor de meest voorkomende voet klachten zoals een doorgezakte voet, een hoge wreef, verkrampte (hamer) tenen en een Hallux Valgus (scheve grote teen). Mocht je veel rug, schouder en nekklachten hebben dan kan heel goed zijn dat het probleem mede een oorzaak heeft in de voeten.

Een verdiepende aanvulling om je bewustzijn te verruimen is ook het Tenen Lezen. Mooie inzichten in wat jouw tenen jou te vertellen hebben over waar jij je op dit moment bevindt in je ontwikkeling. Alles in het teken om de meest pure versie van je zelf tot expressie te mogen brengen. Een prachtig lichaamsdeel om aandacht te geven.