Over Anja Scholten

Geboren in het Woold en opgegroeid in Corle, beide buurtschappen van Winterswijk. Na wat omzwervingen nam mijn levensweg me weer mee terug naar het Woold, heerlijk in het buitengebeid, dichtbij de natuur, dieren om me heen en veel buiten zijn. Mijn waarnemende vermogen als kind was verwarrend, de mensen om me heen deden iets anders dan hoe ze zich van binnen voelden. Mijn innnerlijke reactie hierop was mezelf aanpassen en dus iets van mezelf opgeven. 

Mijn eerste werkervaringen liggen in de Detailhandel al jong verantwoordelijkheid nemende als Filiaalmanager en daarna Opleider en Trainer. Er was iets aangewakkerd; mensen begeleiden. Een burn-out was mijn roep naar binnen te gaan en daar lag de, in eerste instantie pijnlijke en confronterende, realisatie mezelf te zijn verloren. Een her-innering van het kleine meisje in mij, ze wilde weer gezien en gehoord worden. De pijn van het aanpassen diende zich aan. Wie ben ik Zelf?

Het roer mocht om en ik ben het gaan doen. Besloten me eerst volledig los te maken van alles door op reis te gaan. Dit werd een spirituele ontwikkelingsreis en heb antwoorden mogen krijgen op mijn levensvragen. Zelfreflectie, dagboeken vol geschreven, massages ontvangen, yoga beoefenen, mediteren, inspiraties uit verschillende culturen, mijn creativiteit herontdekken in het intuïtief beelden kleien, natuurlijke voeding en veel in de natuur en dichtbij de dieren. Iedere keer weer was ik onder de indruk hoe mijn fysieke lichaam op mijn innerlijke veranderingen reageerde, ik voelde me weer verbonden met een zachte liefdevolle kracht. Door deze liefdevolle energie toe te laten werd ik meegenomen op de moeiteloze flow van mijn eigen ZIJN.

Tijdens mijn reizen en ook na mijn terugkomst in Nederland heb ik meerdere opleidingen op gebied van Energetische Therapie & Yoga gevolgd. Zowel in groepsverband als veel diverse individuele sessies, alles in het teken van bewustzijnsverruiming op alle lagen: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Door mijn eigen diepe verwondingen aan te kijken en te doorvoelen hebben invloeden van buitenaf steeds minder invloed op mij. Intuitief wist ik dat het doorvoelen van mijn verwondingen de meest natuurlijk bescherming geeft, of anders gezegd, als de wond geheeld is heeft het geen bescherming meer nodig. Dit is uitgegroeid om vanuit ervaringsdeskundigheid en in afstemming met de essentie mensen in de diepe gevoelslagen te begeleiden. 

In 2014 ben ik Lotus Body Work gestart, 'Lotus' symbool voor de innerlijke bewustzijnsreis om ons-Zelf weer te her-inneren, 'Body Work' omdat ik ben begonnen met Lichaamswerk in de vorm van Energetische Massages en Behandelingen. 9 jaar later in 2023 werd het Lotus Body Flow, 'Body Flow', omdat de tijd me heeft laten ontwikkelen naar een andere lichaamsgerichte manier van werken door de flow, de energie stroom te volgen. Vanuit mijn essentie mag ik mensen begeleiden op onze tranformerende reis hier op aarde om weer het liefdevolle stralende wezen te worden wie we zijn, vanuit onze bron, onze ziel. Heel-wording, één-wording, onze liefde en licht op aarde kunnen en durven laten stralen 'gewoon' door 'ons-Zelf' te zijn.

Iedere dag en in iedere situatie sta ik open om mijn levenslessen te herkennen en te doorvoelen. Onderweg zijn naar mijn meest pure vorm van "zijn". Het "Leven-Zelf" biedt steeds weer mogelijkheden om de sluiers van illusies gewaar te worden waar puurheid en helderheid zich kunnen aandienen. Vol bewondering laat ik mij begeleiden door het zielen-wezen in mij in wat ik hier op Aarde vanuit mijn ♥ uit te dragen heb. Zo stem ik me ook op jou af als we samen naar jouw levenservaringen gaan kijken, voelend luisterend jou uitnodigen je lichaam en je emoties waar te nemen in een veilige, warme en rustige bedding waar we alles verwelkomen wat zich aandient. Wat leven we in een bijzonder moment om weer voor elkaar open te gaan staan en ons te Her-Inneren wie we in wezen zijn. Her-Inner je-Zelf, terug naar je zelf door naar binnen te gaan daar ontmoet je alles wat jij jezelf toewenst om weer mee te verbinden.

"Mogen we elkaar ontmoeten daar waar we Gelijk zijn"
In verbinding,
 Anja

DSC_7373 Kopie 2x - kopie 1

Mijn Opleidingspad

Het leven zelf is mijn meest inspirerende Opleiding


De kracht van het leven zelf is voelbaar en er wordt steeds weer gezorgd voor precies de juiste ervaringen die nodig zijn voor mijn innerlijke beweging om mijn eigen ervaringsdeskundigheid uit te bereiden en te verdiepen. Op mijn pad van bewustwording als heb ik aanvullende opleidingen en trainingen gevolgd op gebied van zowel lichaamsbewustzijn als energetisch bewustzijn. Om je een idee te geven welke inspiraties zich hebben aangediend:

Lichaamsgerichte Energetische Therapie opleiding incl. Systemisch werken/Familieopstellingen en Kinderen/Innerlijke Kindwerk, Vroegkinderlijk Trauma, Trauma Deskundigheids bevordering, Regressie & Reïncarnatie, Pre perinatale Psychologie (Conceptie, Zwangerschap & Bevalling), Pranic Healing (Perth - Australië), Basis Technieken Cranio Sacraal, Thaise Therapeutische Massage Technieken (Krabi en Chiang Mai - Thailand), Vipassana Meditatie (Chiang Mai - Thailand), Basis Reflexologie (Margaret River - Australië), Zwangerschaps Massage, Trigger Point Therapie en Zweedse Massage (Perth - Australië), Biologika Nederland - Master Opleiding (Germaanse Nieuwe Geneeskunde - Zielsoorzaak van Ziekte vanuit de Biologische Natuurwetten), Traditionele Hatha Yoga (Khajuraho - India), Critical Alignment Yoga Therapie, Voetentraining, Ademvormen Pranayama, Yoga voor Hooggevoelige mensen, Sjamanisme Vrouwenlijn en Mannenlijn opschonen, Nummerologie en Communiceren met Dieren

DSC_7332 Kopie - kopie

Mijn bijdrage aan het welzijn van de Hond


Energetische Therapie voor en met je hond op basis van donatie
voor een nog nader te bepalen lokale hartverwarmende bestemming voor honden


Mijn liefde voor honden begon als kind opgroeiende met deze prachtige gevoelswezens. Diepe dankbaarheid dat ze er waren voor mij toen ik me hier op aarde niet thuis voelde. Ze hebben mijn leven verreikt door mij te spiegelen in trouw mogen zijn aan mezelf, liefhebben en verbonden voelen en nog altijd geven ze me verdiepende inzichten.

Nu wens ik er te zijn voor de liefdevolle viervoeters wie het niet makkelijk hebben hier op aarde. Honden wie op welke manier dan ook problemen hebben of een traumatische ervaringen hebben opgedaan. Ontspannen verder kunnen met andere vier en/of tweevoeters lukt soms niet omdat de mens en het dier elkaar niet begrijpen. De mensenwezens doen er vaak alles aan om de hond te begeleiden maar de hond blijft het lastig vinden om te ontspannen. Als een hond niet meer kan ontspannen dan veranderd ook het gedrag, het wordt onrustig, zenuwachtig, angstig en ook geïrriteerdheid en agressiviteit kunnen bij kleine voorvallen al intens geuit worden. Een intense situatie vooral voor de hond maar ook voor de omgeving wat ook weer bewust of onbewust geprojecteert kan worden op de hond. Door de gevoeligheid en trouw zijn aan de huisgenoten neemt het als een spons deze spanning op en is hierdoor ook een spiegel voor de huisgenoten. De hond is een fijngevoelig sociaal wezen en dient met respect begeleid en behandeld te worden.

De hond heeft voldoende ontspanning nodig, een moment om te ontladen, een rustige leefomgeving is dan heel belangrijk. Bij voldoende veiligheid zal het zelf tijdens diepe ontspanning en slaap gaan verwerken. Maar als het te intens is geweest of is opgestapeld dan heeft het, net als wij mensen, ondersteuning nodig. Door af te stemmen op mijn eigen diepe ontspanning en mijn ervaring met energie werk neem ik de hond mee naar diepere lagen. Onderweg daar naar toe kunnen er signalen gegeven worden welke inzichten geven in hoe de hond zich voelt. Eénmaal in de ontspanning kan de hond toe komen aan verwerken en weet zelf hoe en geeft zelf aan wanneer het klaar is. Daarnaast is het belangrijk dat je als mensenwezen openstaat voor medewerking alles in het teken van de juiste begeleiding van de hond. Uitgangspunt is dat jullie elkaar kunnen verreiken in dit proces, de dieren verdienen al onze steun! 

"Mens & Dier zijn Samen op een Bewustzijns Reis"

Heb je het gevoel dat ik iets voor je hond en voor jou kan doen en dit resoneert met je, mail dan jullie verhaal en stuur een foto mee van de hond. We kijken samen waar de sessie het beste kan plaatsvinden, in de meeste gevallen is dit bij mij op lokatie binnen of buiten. Jouw volledige donatie gaat naar honden en je wordt hiervan persoonlijk op de hoogte gehouden. Ieder mens en dier mag het fijn hebben met zich of haar ZELF en met elkaar.

Foto Mijn liefde voor Honden