Mijn bijdrage aan het welzijn van de Hond


Energetische Therapie voor en met je hond op basis van donatie
voor een nog nader te bepalen lokale hartverwarmende bestemming voor honden


Mijn liefde voor honden begon als kind opgroeiende met deze prachtige gevoelswezens. Diepe dankbaarheid dat ze er waren voor mij toen ik me hier op aarde niet thuis voelde. Ze hebben mijn leven verreikt door mij te spiegelen in trouw mogen zijn aan mezelf, liefhebben en verbonden voelen en nog altijd geven ze me verdiepende inzichten.

Nu wens ik er te zijn voor de liefdevolle viervoeters wie het niet makkelijk hebben hier op aarde. Honden wie op welke manier dan ook problemen hebben of een traumatische ervaringen hebben opgedaan. Ontspannen verder kunnen met andere vier en/of tweevoeters lukt soms niet omdat de mens en het dier elkaar niet begrijpen. De mensenwezens doen er vaak alles aan om de hond te begeleiden maar de hond blijft het lastig vinden om te ontspannen. Als een hond niet meer kan ontspannen dan veranderd ook het gedrag, het wordt onrustig, zenuwachtig, angstig en ook geïrriteerdheid en agressiviteit kunnen bij kleine voorvallen al intens geuit worden. Een intense situatie vooral voor de hond maar ook voor de omgeving wat ook weer bewust of onbewust geprojecteert kan worden op de hond. Door de gevoeligheid en trouw zijn aan de huisgenoten neemt het als een spons deze spanning op en is hierdoor ook een spiegel voor de huisgenoten. De hond is een fijngevoelig sociaal wezen en dient met respect begeleid en behandeld te worden.

De hond heeft voldoende ontspanning nodig, een moment om te ontladen, een rustige leefomgeving is dan heel belangrijk. Bij voldoende veiligheid zal het zelf tijdens diepe ontspanning en slaap gaan verwerken. Maar als het te intens is geweest of is opgestapeld dan heeft het, net als wij mensen, ondersteuning nodig. Door af te stemmen op mijn eigen diepe ontspanning en mijn ervaring met energie werk neem ik de hond mee naar diepere lagen. Onderweg daar naar toe kunnen er signalen gegeven worden welke inzichten geven in hoe de hond zich voelt. Eénmaal in de ontspanning kan de hond toe komen aan verwerken en weet zelf hoe en geeft zelf aan wanneer het klaar is. Daarnaast is het belangrijk dat je als mensenwezen openstaat voor medewerking alles in het teken van de juiste begeleiding van de hond. Uitgangspunt is dat jullie elkaar kunnen verreiken in dit proces, de dieren verdienen al onze steun! 

"Mens & Dier zijn Samen op een Bewustzijns Reis"

Heb je het gevoel dat ik iets voor je hond en voor jou kan doen en dit resoneert met je, mail dan jullie verhaal en stuur een foto mee van de hond. We kijken samen waar de sessie het beste kan plaatsvinden, in de meeste gevallen is dit bij mij op lokatie binnen of buiten. Jouw volledige donatie gaat naar honden en je wordt hiervan persoonlijk op de hoogte gehouden. Ieder mens en dier mag het fijn hebben met zich of haar ZELF en met elkaar.

Foto Mijn liefde voor Honden