Lestijden Groepslessen 2024

WEEK

DAG

LES

V/M

TIJD

APRIL

MEI

JUNI

SEPT

OKT

NOV

 even

ma

 verdiepen

V

19-21

15, 29

13, 27

10, 24

2, 16

14, 28

11, 25

 even

di

 rust

V

9-11

16, 30

14, 28

11, 25

3, 17

15, 29

12, 26

even

wo

rust/verd.

M

19-21

10*, 24*

8*, 29

12, 26

4, 18

16, 30

13, 27

 oneven

ma

 verdiepen

V

19-21

8, 22

6, 21**

3, 17

9, 23

7, 21

4, 18

 oneven

di

 rust/verd.

V

9-11

9, 23

7, 21

4, 18

10, 24

8, 22

5, 19

*10, 24 april, 8 mei Mannen groep in een oneven week i.v.m. trainingsdagen, daarna vast in de even weken
**21 mei, Oneven Maandag groep éénmalig op een dinsdag avond i.v.m Pinksteren
Week 40 zijn er geen lessen

Aanmelden:
Je kunt ieder moment instromen onder voorbehoud van beschikbare plekken
Afmelden: Mogelijk tot 12 uur voor een avond les en tot 21 uur de avond voorafgaande aan een ochtend les, alleen dan is de les op een ander moment in te halen.
Rustig of Verdiepende les: Beide lessen zijn in de basis gelijk, rustige bewegingen en verdiepende houdingen. Verdiepende les wordt aangevuld met dynamische bewegingen. Dit is een persoonlijke voorkeur waarin ik je kan adviseren of zelf te ervaren door een proefles mee te komen doen.
Overig: Lessen worden steeds in een blok van 3 maanden gepland. In de maanden juli, augustus en december worden er geen lessen gegeven. Wel is het mogelijk om in deze maanden een Individuele Sessie in te plannen

Tarieven


Groepslessen
Eerste Proefles € 22
2 lessen per maand € 66
Opzegtermijn van 1 maand


Individuele Yoga Sessie
60 min € 50
90 min € 70
Langer dan 90 min € 50 per uur


Yoga voor Trauma Release/
Yoga voor je Voeten
zie Tarieven Individuele Yoga Sessie 15 voor de eerste 3 proeflessen (max. 1 maand geldig)


€ 130 voor een kaart van 10 lessen (max. 3 maanden geldig)
€ 240 voor een kaart van 20 lessen (max. 6 maanden geldig)

Yoga voor Trauma Release

Individuele Yoga Sessie
“Wanneer het niet onder woorden gebracht of niet gevoeld kan worden”


Voor wie van binnen voelt niet vrij te kunnen leven en bewegen, emotioneel geblokkeerd voelen, ineens overvallen worden door een fysiek of emotioneel reageren. Mag het nu aandacht, mag het getraumatiseerde erkent worden, mag het belicht worden en aangeraakt waardoor het lichaam het voor je gaat loslaten. Trauma herinneringen komen in fragmenten weer naar je toe wanneer het moment daar is om het aandacht te geven. 

Zachte, kleine bewegingen om weer in contact te komen met de plekken in jouw die dicht zijn gegaan toen het te overweldigend voor je was. Geduld, respect, verlangzamen, veiligheid en dan ontstaat er ruimte om erbij te kunnen blijven en kom je laagje voor laagje uit de verkramping van de bevriezing.

Met kleine en rustige beweging kun je het Zenuwstelsel kalmeren, in het bijzonder de Nervus Vagus. Deze wordt geactiveerd om te overleven, dit geeft verandering en verkramping in de Ademhaling, het Diafragma. Wanneer bevriezing de enige uitweg is verstijft het Beweegapparaat in het bijzonder de Psoas spier. En het Fascia (bindweefsel) een kristalachtig weefsel met haar innerlijke weten bewaard de te intens beleefde situatie waarin geen uitweg was om op een later moment wanneer het veilig is alsnog te doorvoelen. Het hoeft niet verder meegedragen te worden in je leven.

Yoga voor Trauma Release is mogelijk in een Individuele Yoga Sessie. Starten met Yoga en te ervaren hoe jouw lichaam met jou kan samenwerken is voor de meeste mensen al een waardevolle eerste stap. We kunnen niet alles op voorhand weten omdat trauma vaak nog (gedeeltelijk) in het onbewuste leeft. Het is alleen de eerste zichtbare stap nemen en dan dient zich heel organisch de volgende aan. Mocht je eerst wat meer willen lezen over trauma dan kun je klikken op het volgende linkje Lichtschijnen op Trauma

Yoga voor je Voeten

Individuele Yoga Sessie


Zo’n over het hoofd gezien lichaamsdeel krijgt eindelijk meer aandacht. Onze voeten! We dragen veel onbewuste spanning in onze voeten en daardoor een holistisch en diepgaand traject “Yoga voor je Voeten” Verbetering van de houding van je voeten werkt door in je hele lichaam. Heb je voet- of houdingsklachten, draag je steunzolen en zou je meer voor je lichaam willen doen ook ter preventie? Of het voorjaar en zomer heerlijk en bewust op blote voeten lopen of over gaan naar minimalistische schoenen? Met welke intentie ook, Yoga voor je Voeten is nog onbekend en het is tijd dat we ons ook dit lichaamsdeel bewust gaan worden, essentieel voor je verbonden voelen, het aarden, houding te verbeteren en het gaat over je plek innemen en je eigen unieke stappen zetten op jouw unieke pad.

Je krijgt voldoende informatie aangereikt om er zelf mee aan de slag te gaan, want dat is wat het vraagt ook na deze sessie(s). Waanneer wenselijk kun je bij mij ook de tools en teensokken aanschaffen. Veel mensen hebben al ontdekt wat het positieve effect is van op blote voeten lopen of op Barefoot schoenen welke ook wel minimalistische schoenen worden genoemd, schoenen met minimale steun. Voor velen is het pijnlijk of niet mogelijk omdat onze westerse voeten gewend zijn steun te krijgen van een voorgevormde schoen. De voet wordt in een dwangmatige stand gebracht en je lichaam past zich hier op aan met alle gevolgen van dien. 

Wat ik je mee kan geven is een basis anatomie van de voeten, de samenwerking van de voeten met de rest van het lichaam laten ervaren, waarom en hoe op blote voeten lopen, yoga voet oefeningen, voelen om je bewustzijn van je voeten en je lichaam te verruimen en op welke plek sta je in je leven. Je voeten zien als spiegel wie jezelf bent een blauwdruk van je binnenwereld.

Je kunt terecht voor de meest voorkomende voet klachten zoals een doorgezakte voet, een hoge wreef, verkrampte (hamer) tenen en een Hallux Valgus (scheve grote teen). Mocht je veel rug, schouder en nekklachten hebben dan kan heel goed zijn dat het probleem mede een oorzaak heeft in de voeten.

Een verdiepende aanvulling om je bewustzijn te verruimen is ook het Tenen Lezen. Mooie inzichten in wat jouw tenen jou te vertellen hebben over waar jij je op dit moment bevindt in je ontwikkeling. Alles in het teken om de meest pure versie van je zelf tot expressie te mogen brengen. Een prachtig lichaamsdeel om aandacht te geven.