Yoga voor Trauma Release

Individuele Yoga Sessie
“Wanneer het niet onder woorden gebracht of niet gevoeld kan worden”


Voor wie van binnen voelt niet vrij te kunnen leven en bewegen, emotioneel geblokkeerd voelen, ineens overvallen worden door een fysiek of emotioneel reageren. Mag het nu aandacht, mag het getraumatiseerde erkent worden, mag het belicht worden en aangeraakt waardoor het lichaam het voor je gaat loslaten. Trauma herinneringen komen in fragmenten weer naar je toe wanneer het moment daar is om het aandacht te geven. 

Zachte, kleine bewegingen om weer in contact te komen met de plekken in jouw die dicht zijn gegaan toen het te overweldigend voor je was. Geduld, respect, verlangzamen, veiligheid en dan ontstaat er ruimte om erbij te kunnen blijven en kom je laagje voor laagje uit de verkramping van de bevriezing.

Met kleine en rustige beweging kun je het Zenuwstelsel kalmeren, in het bijzonder de Nervus Vagus. Deze wordt geactiveerd om te overleven, dit geeft verandering en verkramping in de Ademhaling, het Diafragma. Wanneer bevriezing de enige uitweg is verstijft het Beweegapparaat in het bijzonder de Psoas spier. En het Fascia (bindweefsel) een kristalachtig weefsel met haar innerlijke weten bewaard de te intens beleefde situatie waarin geen uitweg was om op een later moment wanneer het veilig is alsnog te doorvoelen. Het hoeft niet verder meegedragen te worden in je leven.

Yoga voor Trauma Release is mogelijk in een Individuele Yoga Sessie. Starten met Yoga en te ervaren hoe jouw lichaam met jou kan samenwerken is voor de meeste mensen al een waardevolle eerste stap. We kunnen niet alles op voorhand weten omdat trauma vaak nog (gedeeltelijk) in het onbewuste leeft. Het is alleen de eerste zichtbare stap nemen en dan dient zich heel organisch de volgende aan. Mocht je eerst wat meer willen lezen over trauma dan kun je klikken op het volgende linkje Lichtschijnen op Trauma